Nevelési tanácsadás

“Én már mindent megpróbáltam, mégsem boldogulok vele!”

Vannak helyzetek, amikor a szülő úgy érzi, hogy gyermekével kapcsolatos nehézségek meghaladják erejét, vagy nincs megfelelő eszköze a problémák kezeléséhez. Ilyenkor érdemes pszichológus szakember segítségét kérni.  Ilyen esetekben lehetőség van szülőkonzultációs tanácsadásra, amikor nem szükséges a gyermek vizsgálata vagy a gyermekkel egyéni konzultáció.  A szülőkonzultációs tanácsadás során a szülőknek lehetősége adódik átbeszélni, és szakmai segítséget kérni a nevelési problémák, a bizonytalan helyzetek és az esetleges szülői elakadások mentén.  Direkt tanácsadásról itt sincs szó, inkább a lelki dolgokról, a gyermekről, a családról való közös gondolkodás, a problémafeltárás az, ami segít.  A 3 évnél fiatalabb gyermek esetében szintén szülőkonzultációs folyamat javasolt.

Amennyiben a gyermeknek is szüksége van segítségre a szülők és a pszichológus kollégák között szintén megbeszélés, konzultáció szükséges.
A kisebb gyermekek gondjaikat nem mindig tudják szavakba önteni, így a tünetek beszélnek helyettük. Ez lehet alvászavar, nyugtalanság, dadogás, bepisilés, bekakilás, hajtekerés, körömrágás, tic, rendszeres torokköszörülés, szorongás – félelmek stb.

A gyermek nem feltétlenül szenved ezektől a tünetektől, jellemzően sokkal inkább a felnőtt veszi észre előbb a zavart. A tanácsadást a pszichológus kolléga játékok és rajzok segítségével végzi, ugyanis a játékokban és rajzokban a gyerekek elmondják, mi okozza a zavart, anélkül, hogy észrevennék. A gyermekpszichológus szakember számára megmutatja a problémát az eljátszott vagy lerajzolt anyag.

Nevelési tanácsadás ára: 7 000-9 000 Ft/alkalom

A Pszichokikötő szakemberei nevelési tanácsadás esetére:

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van vagy időpontot szeretne kérni, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön, szakembereink elérhetőségein, vagy az alábbi űrlap kitöltésével!

pszichokikoto@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

 

Küldjön nekünk üzenetet!

Copyright © Pszichokikötő Pszichológiai Központ, 2020 | design: Csikai Rita

Copyright © Pszichokikötő Pszichológiai Központ, 2020 | design: Csikai Rita