Nevelési tanácsadás

„Én már mindent megpróbáltam, mégsem boldogulok vele!”

Vannak helyzetek, amikor a szülő úgy érzi, hogy gyermekével kapcsolatos nehézségek meghaladják erejét, vagy nincs megfelelő eszköze a problémák kezeléséhez. Ilyenkor érdemes pszichológus szakember segítségét kérni.  Ilyen esetekben lehetőség van szülőkonzultációs tanácsadásra, amikor nem szükséges a gyermek vizsgálata vagy a gyermekkel egyéni konzultáció.  A szülőkonzultációs tanácsadás során a szülőknek lehetősége adódik átbeszélni, és szakmai segítséget kérni a nevelési problémák, a bizonytalan helyzetek és az esetleges szülői elakadások mentén.  Direkt tanácsadásról itt sincs szó, inkább a lelki dolgokról, a gyermekről, a családról való közös gondolkodás, a problémafeltárás az, ami segít.  A 3 évnél fiatalabb gyermek esetében szintén szülőkonzultációs folyamat javasolt.

Amennyiben a gyermeknek is szüksége van segítségre a szülők és a pszichológus kollégák között szintén megbeszélés, konzultáció szükséges.
A kisebb gyermekek gondjaikat nem mindig tudják szavakba önteni, így a tünetek beszélnek helyettük. Ez lehet alvászavar, nyugtalanság, dadogás, bepisilés, bekakilás, hajtekerés, körömrágás, tic, rendszeres torokköszörülés, szorongás – félelmek stb.

A gyermek nem feltétlenül szenved ezektől a tünetektől, jellemzően sokkal inkább a felnőtt veszi észre előbb a zavart. A tanácsadást a pszichológus kolléga játékok és rajzok segítségével végzi, ugyanis a játékokban és rajzokban a gyerekek elmondják, mi okozza a zavart, anélkül, hogy észrevennék. A gyermekpszichológus szakember számára megmutatja a problémát az eljátszott vagy lerajzolt anyag.

Nevelési tanácsadás ára: 12 000-14 000 Ft/alkalom

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.info@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

Rendelőinkbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombok valamelyikére kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!

A bejelentkezésekre válaszol és az adatkezelést végzi:
Ujvári Anita és Nagyné Selmeci Judit