Autogén tréning

A stressz különböző testi tüneteket okozhat, például:

  • légzési- és szívpanaszok,
  • gyomorfájás,
  • fejfájás,
  • alvászavarok,
  • női problémák (menstruációs ciklus megbomlása, meddőség)

A relaxációs módszerek arra irányulnak, hogy megszüntessék ezeket a testi és lelki tüneteket.

A relaxáció szó szerint ellazulást jelent, s a legtöbb relaxációs módszer elsősorban az izmok ellazítására koncentrál. Az izomfeszülés és a lelki feszültség között nagyon szoros kapcsolat van, amit sokszor csak akkor veszünk észre, amikor ellazulunk.

A Schultz által kidolgozott terápiás eljárás megtanít a vázizomzat egyenként történő ellazítására, létrehozza a központi idegrendszer ellazulását, a gondolatok szabad áramlását. Egy elmélyült tudatállapotot eredményez, ami segít egyensúlyba kerülni önmagunkkal. Az autogén tréning olyan relaxációs eljárás, melynek rendszeres gyakorlás révén az egyén kiegyensúlyozottabb testi és lelki állapotra tesz szert, megtanulja önmaga irányítani a saját életét. Az autogén tréning módszerét elsajátítva egy olyan eszközt kapunk a kezünkbe, melyet egész életünk során használhatunk feltöltődésre, pihenésre, fájdalomcsillapításra vagy az immunrendszerünk erősítésére. Kismamák számára is nagy segítséget jelenthet a terhességgel járó testi-lelki panaszok csökkentésében, vajúdás során a fájdalomcsillapításban, gyermekágyban pedig gyorsíthatja a test regenerációját.

A Pszichokikötő autogén trénerei:

Dunakeszi rendelő:

Veresegyházi rendelő:

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.info@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

Rendelőinkbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombok valamelyikére kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!

A bejelentkezésekre válaszol és az adatkezelést végzi:
Ujvári Anita és Nagyné Selmeci Judit