Klinikai gyermek-szakpszichológia

Egy gyermek fejlődésében bármikor történhet elakadás, amikor az életében jelentkező változásokkal nem tud egyedül megküzdeni. Lehetnek ezek az életkorral szükségszerűen együttjáró változások (pl. óvodába, iskolába lépés), vagy nem várt események (akár betegség, szülők válása, szeretett személy elvesztése). Néha olyan történések is kiválthatnak nem megfelelő válaszokat, melyek önmagukban örömteliek (testvér születése, új környezetbe költözés).

A szülők maguk is részesei az eseményeknek, ezért családtagként másképp tudják segíteni gyermekük fejlődését, mint egy külső szemlélő.

A gyermekek sokszor nem tudják szavakkal elmondani panaszukat, ezért különböző tünetekben adják ezt tudtunkra: felléphetnek evészavaraik, alvásproblémáik, visszaeshet a szobatisztaságuk, viselkedésük lehet agresszív, nyugtalan vagy túlzottan visszahúzódó stb.

A gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus olyan többletvégzettséggel rendelkezik, amelyet az egyetemi pszichológus diplomája megszerzése után további 4 éves képzés keretében sajátít el.

A klinikai szakpszichológiai tevékenység többek között:

  • a lelki egészség megőrzésére, fejlesztésére és helyreállítására,
  • a lelki zavarok megállapítására, okainak feltárására, pszichodiagnosztikai vizsgálatok végzésére, valamint
  • a lelki zavarok pszichológiai módszerekkel történő korrekciójára irányul.

A klinikai szakpszichológus jogszabályi keretek által szabályozva, ÁNTSZ engedély mellett végzi munkáját. A hatályos egészségügyi törvény (1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről) többek között lehetővé teszi a klinikai szakpszichológus számára, hogy pszichoterápiás munkát végezzen.

A törvény szerint a pszichoterápia többféle módszeren alapuló, tudományosan megalapozott, a pszichés és pszichoszomatikus zavarok esetén alkalmazott, egyéni vagy csoportos formában, több, meghatározott időtartamú ülésben történő terápiás eljárás, amelyet a pszichoterápiás eljárások végzésére képesítéssel rendelkező szakorvos vagy klinikai szakpszichológus végezhet önállóan.

Klinikai gyermek szakpszichológia (50 perc): 14 000 Ft/alkalom

A Pszichokikötő klinikai gyermek-szakpszichológus kollégái:

Dunakeszi rendelő:

Veresegyházi rendelő:

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.info@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

Rendelőinkbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombok valamelyikére kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!

A bejelentkezésekre válaszol és az adatkezelést végzi:
Ujvári Anita és Nagyné Selmeci Judit