Pszichodráma csoportok

Gyermekpszichodráma csoportok:
Olyan csoportterápiás módszer, mely a közös játék során mobilizálja a gyermekek fantáziavilágát, kreativitását és a dramatikus játék által gyógyít, fejleszti a személyiséget. A módszer lényege, hogy a gyermekek képesek legyenek a különböző szerepekbe beleélve magukat a rejtett erőforrásait felszínre hozni. A gyermekdráma oldja a gyermekek szorongását, javítja szociális kapcsolataikat, elősegíti a kölcsönös megértést és elfogadást.

Serdülő pszichodráma csoportok:
A csoport célja, hogy a résztvevők mindennapi konfliktusaikat, indulataikat hatékonyabban tudják kezelni, önbizalmuk erősödjön, szorongásaikat megjeleníthessék, feldolgozhassák. A foglalkozások során szimbólumokból, vagy a fiatalokat foglalkoztató aktuális témákból kiindulva, helyzeteket, történeteket találunk ki, és ezeket közösen eljátsszuk. A közös játék a spontaneitást fejleszti, a tét nélküli szerepkipróbálást teszi lehetővé. A csoport keretek és szabályok adta biztonságos közegében a sérelmek és indulatok is megjeleníthetőkké válnak. A résztvevők hasonló élmény visszajelzései, a „nem vagyok egyedül” felszabadító érzését adják. Tudatosul a saját működésmód, miközben elleshetővé válik a többiek megoldási módja is. A részvételt azoknak ajánljuk, akiknek szükségük van egy olyan közegre, ahol átélhetik saját értékeiket, értékességüket, akik mindennapjaikban nem annyira sikeresek, nehéz nekik barátokat találni,vagy megfelelni az iskolai, családi elvárásoknak.

Felnőtt pszichodráma csoportok:
A pszichodráma a csoportpszichoterápiás módszerek közé tartozik. A társas helyzeteket, konfliktusokat a verbalizáláson túl, cselekvéssé, drámai játékká alakítja. Ennek célja, hogy az érzelmi élmény és a racionális belátás lehetővé tegye a beállítódás és a viselkedés megváltoztatását.

Csoportajainkba járó tartós beteg gyermekek, testvérek kedvezménnyel vehetnek részt!

Facebbok oldalunk: Lighthouse Gyermek és felnőtt pszichodrámacsoportok

Pszichodrámacsoportok: 3 500 Ft- 5 000 Ft

A Pszichokikötő pszichodráma csoportok vezetői:

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van vagy időpontot szeretne kérni, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön, szakembereink elérhetőségein, vagy az alábbi űrlap kitöltésével!

pszichokikoto@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

 

Küldjön nekünk üzenetet!

Copyright © Pszichokikötő Pszichológiai Központ, 2020 | design: Csikai Rita

Copyright © Pszichokikötő Pszichológiai Központ, 2020 | design: Csikai Rita