Pár- és családterápia

A Pszichokikötőben családkonzultációt, párterápiát és családterápiát is folytatunk kettős vezetéssel 1,5 óra időtartamban.

A családkonzultáció olyan egy-két alkalmas tanácsadási forma, mely egy gyermek pszichológiai vizsgálatát egészíti ki, az egész család részvételével. A családkonzultáció a család egészének megismerését, a nehézséggel küszködő gyermek családon belüli megfigyelését és a családi dinamika elemzését segíti a szakembernek, mely további intervenciókkal segíti ellátni a szülőket, továbbá a pszichológus a gyermekkel folytatott alkalmakba tudja építeni a családi rendszer diagnózisát is.

A párterápia párok és házaspárok terápiás formája krízisek és válságok esetén. Az élet természetes velejárói az életciklusok változása, mely elakadásokat okozhat egy kapcsolatban, mint a gyermekvállalás kérdése, meddőség, lombikprogram, az első gyermek érkezése. Különösen krízisek (betegség, gyász, stb.) esetén fontos a párok közti kommunikáció és érzelmi támogatás biztosítása. Amennyiben válási folyamat indul el, ebben is tudunk segíteni, egyrészt a konfliktusmentes lezárás, másrészt a további keretek, szabályok egyeztetésben közös gyerekekre vonatkozólag.

A családterápia manapság egyre népszerűbb terápiás forma, mivel minden családtag felelősségét és a családban betöltött szerep korrekcióját segít megvilágítani és megoldani. Különösen a gyermekkorból hozott negatív minták felismerése, és transzformálása, a családban működő destruktív erők és folyamatok megvilágítása kerül fókuszba. A családterápiában multidiszciplináris szemlélettel dolgozunk: a rendszerszemlélet, a viselkedésterápia, és a pszichodráma módszereit is alkalmazzuk az üléseink során.

Családkonzultáció: 16 000 Ft/alkalom (kedvezményes ár, a nálunk más módszerbe is járó kliensek számára)

Pár és családterápia (két szakember 90 perc): 18 000 Ft/alkalom

Pszichokikötő szakemberei felnőtt tanácsadás esetén:

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van vagy időpontot szeretne kérni, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön, szakembereink elérhetőségein, vagy az alábbi űrlap kitöltésével!

pszichokikoto@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

 

Küldjön nekünk üzenetet!

Copyright © Pszichokikötő Pszichológiai Központ, 2020 | design: Csikai Rita

Copyright © Pszichokikötő Pszichológiai Központ, 2020 | design: Csikai Rita