Pár- és családterápia

A Pszichokikötőben családkonzultációt, párterápiát és családterápiát is folytatunk kettős vezetéssel 1,5 óra időtartamban.

A családkonzultáció olyan egy-két alkalmas tanácsadási forma, mely egy gyermek pszichológiai vizsgálatát egészíti ki, az egész család részvételével. A családkonzultáció a család egészének megismerését, a nehézséggel küszködő gyermek családon belüli megfigyelését és a családi dinamika elemzését segíti a szakembernek, mely további intervenciókkal segíti ellátni a szülőket, továbbá a pszichológus a gyermekkel folytatott alkalmakba tudja építeni a családi rendszer diagnózisát is.

A párterápia párok és házaspárok terápiás formája krízisek és válságok esetén. Az élet természetes velejárói az életciklusok változása, mely elakadásokat okozhat egy kapcsolatban, mint a gyermekvállalás kérdése, meddőség, lombikprogram, az első gyermek érkezése. Különösen krízisek (betegség, gyász, stb.) esetén fontos a párok közti kommunikáció és érzelmi támogatás biztosítása. Amennyiben válási folyamat indul el, ebben is tudunk segíteni, egyrészt a konfliktusmentes lezárás, másrészt a további keretek, szabályok egyeztetésben közös gyerekekre vonatkozólag.

A családterápia manapság egyre népszerűbb terápiás forma, mivel minden családtag felelősségét és a családban betöltött szerep korrekcióját segít megvilágítani és megoldani. Különösen a gyermekkorból hozott negatív minták felismerése, és transzformálása, a családban működő destruktív erők és folyamatok megvilágítása kerül fókuszba. A családterápiában multidiszciplináris szemlélettel dolgozunk: a rendszerszemlélet, a viselkedésterápia, és a pszichodráma módszereit is alkalmazzuk az üléseink során.

Párterápia egy vezetővel: 22 000 Ft / 90 perc
Pár- és családterápia kettős vezetéssel: 28 000 Ft / 90 perc

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.info@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

Rendelőinkbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombok valamelyikére kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!

A bejelentkezésekre válaszol és az adatkezelést végzi:
Ujvári Anita és Nagyné Selmeci Judit