Pár- és családterápia

A Pszichokikötőben családkonzultációt, párterápiát és családterápiát is folytatunk kettős vezetéssel 1,5 óra időtartamban.

A családkonzultáció olyan egy-két alkalmas tanácsadási forma, mely egy gyermek pszichológiai vizsgálatát egészíti ki, az egész család részvételével. A családkonzultáció a család egészének megismerését, a nehézséggel küszködő gyermek családon belüli megfigyelését és a családi dinamika elemzését segíti a szakembernek, mely további intervenciókkal segíti ellátni a szülőket, továbbá a pszichológus a gyermekkel folytatott alkalmakba tudja építeni a családi rendszer diagnózisát is.

A párterápia párok és házaspárok terápiás formája krízisek és válságok esetén. Az élet természetes velejárói az életciklusok változása, mely elakadásokat okozhat egy kapcsolatban, mint a gyermekvállalás kérdése, meddőség, lombikprogram, az első gyermek érkezése. Különösen krízisek (betegség, gyász, stb.) esetén fontos a párok közti kommunikáció és érzelmi támogatás biztosítása. Amennyiben válási folyamat indul el, ebben is tudunk segíteni, egyrészt a konfliktusmentes lezárás, másrészt a további keretek, szabályok egyeztetésben közös gyerekekre vonatkozólag.

A családterápia manapság egyre népszerűbb terápiás forma, mivel minden családtag felelősségét és a családban betöltött szerep korrekcióját segít megvilágítani és megoldani. Különösen a gyermekkorból hozott negatív minták felismerése, és transzformálása, a családban működő destruktív erők és folyamatok megvilágítása kerül fókuszba. A családterápiában multidiszciplináris szemlélettel dolgozunk: a rendszerszemlélet, a viselkedésterápia, és a pszichodráma módszereit is alkalmazzuk az üléseink során.

Pár és családterápia (két szakember 90 perc): 20 000-25 000 Ft/alkalom

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

2112  Veresegyház, Hajnal u. 2/a

Időpontot szeretne kérni?

Rendelőinkbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombok valamelyikére kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!