Serdülő konzultáció

A kamaszkor viharai, mind a fiataloknak, mind szüleiknek egy meglehetősen nehéz időszakot jelentenek, tele újfajta kihívásokkal és konfliktusokkal. Nem könnyű a szülőknek megállapítani, hogy mely viselkedések természetesek kamaszkorban, és melyek mutatnak már túl a normalitáson, és igényelnek valamilyen szakmai beavatkozást, mert megsegítés hiányában akár tartósan fennmaradó problémákhoz vezethetnek.

A serdülők nehezen hozzáférhetőek szüleik számára, akik gyakran tehetetlennek érzik magukat gyermekük hangulathullámainak, befordulásának, indulatkitöréseinek kezelésében. Rugalmas új szabályok, keretek kialakítására van szükség, melyben megindulhat a szülőkről való leválás folyamata, saját identitás kialakítása. Azonban fontos a család, mint biztos pont az egyén életében, hogy megmaradjon, és tanácsért, érzelmi töltekezésért igény esetén tudjon hova fordulni a fiatal.

A serdülőkor számos újfajta kihívás elé állítja a fiatalokat. A hormonális, testi változásokon túl számos új és régi konfliktus/elakadás forrás jelentkezik az életükben. Az első szerelmek, csalódások, szakítások, szexualitás, barátságok, családi konfliktusok, iskolai nehézségek, jövőbeli tervek/célok bizonytalansága, mind-mind jelentős hatással vannak a fiatalokra. Számos kérdés vár megválaszolásra: Ki vagyok Én? Milyen vagyok különböző helyzetekben? Milyen szeretnék lenni? Mások mit szeretnének milyen legyek? Hogy lehet ezekből egy egységet gyúrni?

A serdülő konzultációk során azon, klinikai értelemben egészséges, fiataloknak nyújtunk támogatást, akik úgy érzik, szívesen fejlesztenék önismeretüket, érzelemszabályozó készségeiket, és szeretnék összességében jobban érezni magukat a bőrükben és hatékonyabban működni a hétköznapokban.

A konzultációk 50 percesek, a titoktartás keretei között dolgozunk a fiatallal. A szülőket rendszeres szülő konzultáció keretein belül, a titoktartást figyelembe véve, tájékoztatjuk a gyermek állapotáról. Amennyiben úgy tapasztaljuk, hogy a problémák túlmutatnak a normál serdülőkori krízisen, elakadáson, esetleg veszélyeztető mértékűek, a családot továbbirányítjuk a megfelelő szakellátásba.

Serdülő konzultáció (50 perc): 12 000-14 000 Ft/alkalom

A Pszichokikötő szakemberei serdülő konzultáció esetén:

Dunakeszi rendelő:

Veresegyházi rendelő:

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto.info@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

2112  Veresegyház, Állomás u. 19.

Időpontot szeretne kérni?

Rendelőinkbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombok valamelyikére kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!

A bejelentkezésekre válaszol és az adatkezelést végzi:
Ujvári Anita és Nagyné Selmeci Judit