Serdülő konzultáció

A kamaszkor viharai, mind a fiataloknak, mind szüleiknek egy meglehetősen nehéz időszakot jelentenek, tele újfajta kihívásokkal és konfliktusokkal. Nem könnyű a szülőknek megállapítani, hogy mely viselkedések természetesek kamaszkorban, és melyek mutatnak már túl a normalitáson, és igényelnek valamilyen szakmai beavatkozást, mert megsegítés hiányában akár tartósan fennmaradó problémákhoz vezethetnek.

A serdülők nehezen hozzáférhetőek szüleik számára, akik gyakran tehetetlennek érzik magukat gyermekük hangulathullámainak, befordulásának, indulatkitöréseinek kezelésében. Rugalmas új szabályok, keretek kialakítására van szükség, melyben megindulhat a szülőkről való leválás folyamata, saját identitás kialakítása. Azonban fontos a család, mint biztos pont az egyén életében, hogy megmaradjon, és tanácsért, érzelmi töltekezésért igény esetén tudjon hova fordulni a fiatal.

A serdülőkor számos újfajta kihívás elé állítja a fiatalokat. A hormonális, testi változásokon túl számos új és régi konfliktus/elakadás forrás jelentkezik az életükben. Az első szerelmek, csalódások, szakítások, szexualitás, barátságok, családi konfliktusok, iskolai nehézségek, jövőbeli tervek/célok bizonytalansága, mind-mind jelentős hatással vannak a fiatalokra. Számos kérdés vár megválaszolásra: Ki vagyok Én? Milyen vagyok különböző helyzetekben? Milyen szeretnék lenni? Mások mit szeretnének milyen legyek? Hogy lehet ezekből egy egységet gyúrni?

A serdülő konzultációk során azon, klinikai értelemben egészséges, fiataloknak nyújtunk támogatást, akik úgy érzik, szívesen fejlesztenék önismeretüket, érzelemszabályozó készségeiket, és szeretnék összességében jobban érezni magukat a bőrükben és hatékonyabban működni a hétköznapokban.

A konzultációk 50 percesek, a titoktartás keretei között dolgozunk a fiatallal. A szülőket rendszeres szülő konzultáció keretein belül, a titoktartást figyelembe véve, tájékoztatjuk a gyermek állapotáról. Amennyiben úgy tapasztaljuk, hogy a problémák túlmutatnak a normál serdülőkori krízisen, elakadáson, esetleg veszélyeztető mértékűek, a családot továbbirányítjuk a megfelelő szakellátásba.

Serdülő konzultáció (50 perc): 9 000-10 000 Ft/alkalom

Elérhetőségünk

Amennyiben kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba központi e-mail címünkön vagy szakembereink elérhetőségein.

pszichokikoto@gmail.com

2120 Dunakeszi, Garas u. 14. Fsz.1.

2112  Veresegyház, Hajnal u. 2/a

Időpontot szeretne kérni?

Rendelőinkbe egy űrlap kitöltésével tud bejelentkezni, melyet az alábbi gombok valamelyikére kattintva tud megnyitni. Az űrlap kitöltése előtt kérem, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!